Cardio Yapmanın Faydaları Nelerdir ?

Değerli okurlar bugün sizlere cardio yapmanın faydaları nelerdir bunlardan bahsedeceğim. Kardiyonun...

Değerli okurlar bugün sizlere cardio yapmanın faydaları nelerdir bunlardan bahsedeceğim.


Kardiyonun bilinen birçok etkisi bulunur. Bu etkiler, insanın direkt olarak sosyal ve sağlık düzenlerini olumlu olarak düzenleyen etkiler olarak bilinirler.

Nefes alış verişlerini düzenleyerek akciğerlerin fonksiyonlarını daha işlevsel kılar. Stres düzeyini azaltarak depresyon gibi psikolojik rahatsızlıkların ortadan kaldırılmasını destekler. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Kalp ritminin nefes ritmiyle düzenlenmesini sağlayarak kalp rahatsızlıklarını önler. Doğru diyet programıyla birlikte uygulandığı zaman zayıflamaya yardımcı olur. Yağ yakımını hızlandırarak zayıflamayı desteklemesinin yanında vücudun şekillenmesinde de olumlu etkileri vardır.  Vücudu ve zihni dinç tutarak yaşlanmanın fizyolojik ve psikolojik etkilerini geciktirir.Kardiyo antrenmanları yapılırken duruş ve beden kontrolü büyük önem arz eder. Doğru duruş, hareketlerin doğru yapılmasına ve bu da olumlu etkilerin daha hızlı yanıt vermesine neden olur. Bu noktada dengeyi sağlayan ve hareketlerin rahat yapılmasını destekleyen en önemli faktör ayakların duruşudur. Spor salonlarında ayakkabı kullanımı göz önünde bulundurulduğunda, rahat ve kardiyo egzersizlerine uygun sporcu ayakkabısı kullanmak, bütün bu olumlu etkilerin daha hızlı bir şekilde vücutta görülmesini sağlar.


Kardiyo hakkında her ne kadar bilgi alınmış olsa da özellikle sporun kişisel bir alan olması, insanların kafasında birçok soru işareti oluşturur. Kardiyo, kendi içinde oldukça geniş bir alandır. Burada her hareket, farklı bir yapıyı destekler ve her hareketin de herkes tarafından yapılması doğru olmayabilir. Kardiyo egzersizlerinin türü ve yapılma sıklığı, kişinin ihtiyacına, yaşam düzenine ve kişisel tercihine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu noktada kardiyo egzersizlerinin hangi amaçla yapılacağını belirlemek, sıklığını belirlemek için de kolay bir yol olarak görülebilir. Kardiyo egzersizleri yağ yakımı için yapılmak isteniyorsa bu durumda haftada en az 3-4 kere düzenli olarak yapılmaları gerekir. Sağlıklı ve zinde bir yaşam kalitesi için ya da kilo dengesi için tercih edilmek isteniyorsa bu durumda hafif antrenmanlarla haftada 3 gün çalışmak yeterli olacaktır. Kardiyoda önemli olan daima düzenli olmak ve antrenmanların sayılarını, hareket düzenlerini bozmadan gerçekleştirmektir. Bir gün bile bazen vücut dengesinin bozulmasına ve hamlık ağrısına neden olabilir. Bu nedenle kardiyo egzersizlerinin düzenli bir şekilde yapılmasına özen gösterilmelidir

About author
Posted by : Alice Williams

SMART is an acronym for Specific, Measurable, Achievable, Realistic and Time Sensitive – S-M-A-R-T. Knowing what you want and setting SMART goals as mileposts on your quest cannot help but give you clarity!

Related Post
WhatsApp ile iletişime geç
Kayıt Formu