Kuruyemişin Faydaları Nelerdir ?

Değerli okurlar bugün sizlere kuruyemişin faydalarından bahsedeceğim. Kuruyemişler yüzyıllardır ins...

Değerli okurlar bugün sizlere kuruyemişin faydalarından bahsedeceğim.


Kuruyemişler yüzyıllardır insanlar için çok kuvvetli ve sağlıklı bir besin grubu olmuştur.

Ayrıca büyüme ve gelişim çağındaki çocukların gelişimine katkı sağlar.

Tüketimi pratik ve ucuz olması nedeniyle iş ve okul temposu içerisinde en çok tercih edilen besin grubudur.

Kuruyemişler çok güçlü bir lif kaynağıdır. Doğru kuruyemiş tüketimine bağlı olarak obezite ve kalp hastalıklarında olumlu etki gösterebilir.

İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücudunuz için kuvvetli bir antioksidan özelliği taşır. Düzenli olarak tüketilen bir avuç kuruyemişin birçok faydası bulunur.

Vücudun ihtiyacı olan vitamin, mineral ve protein takviyesi sağlaması amacıyla en çok tercih edilen besin grubudur.

Kuruyemişler çok sevilen bir besin türüdür. Bazen keyif almak için bazen sağlıklı beslenme programının içinde tüketilen bir besin türüdür. Vücudun ihtiyacı olan kuruyemiş türünü tüketmek sizi daha sağlıklı kılacaktır.


·        Kuruyemişler kalbinizi korur

·        Sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlar

·        Kuruyemişler cilt sağlığını korur

·        Beyin sağlığına katkı sağlar

·        Kuruyemişler yaşlanmayı geciktirir

·        Kuruyemişler kilo vermenize ve almanıza yardım eder

Doğada birçok kuruyemiş bulunmakta olup içerdiği vitaminler bakımından hepsi birbirinden farklıdır. Kuruyemiş familyasında her bir kuruyemiş farklı bir hastalığa ve amaca hizmet eder.

Ceviz

Bilim adamları yiyecekler ile benzedikleri besinler arasında bir ilişki olduğu saptamışlar. Ceviz görüntü itibariyle beyine benzemektedir. Bu sebeple beyinle ilgili bunama, unutkanlık, alzheimer gibi rahatsızlıkların önlenmesinde etkilidir. İçeriğinde antioksidan bakımından güçlü Omega 3 mevcuttur. Ceviz; kalbi korurken, kanserle savaşmada yardımcı olur.


Yer Fıstığı

Kuruyemişler içerisinde en çok folat miktarına sahip olan besindir. Folat beyin gelişiminde etken bir maddedir. İçeriğinde bulunan E vitamini aynı zamanda kuruyemiş cilde faydaları arasında yer alır. Kalp sağlığına destek olurken, depresyon ile mücadelede yardımcı olur.


Badem

Kuruyemişlerin içerisinde en çok kalsiyum barındıran besindir. Kötü kolesterolü düşürmede ve damar sağlığını korumada yardımcı olur. Bademin içeriğinde bulunan E vitaminin fazla olması nedeniyle cilt ve saç sağlığına destek olur. Kuruyemiş cilde faydaları arasında en çok tercih edilen besin türüdür. Vücuttaki serotonin hormonunun salgılanmasını sağlar. Mutlaka çiğ tüketilmesini tavsiye ederim


Fındık

Fındık; yağ, magnezyum, kalsiyum, B ve E vitamini bakımından zengindir. Bir avuç fındık kalp sağlığında en büyük destekçiniz olur. Kas, kemik, eklem ağrılarının giderilmesine yardım eder. Cildini korur. Kanser riskine karşı en büyük savaşçılar arasında yer alır.


Antep Fıstığı

Antep fıstığı, potasyum ve B6 vitamini bakımından oldukça zengindir. B6 vitaminine bağlı olarak yaşanan anemi tedavilerinde yardımcı bir besindir. Ayrıca kalp sağlığı için oldukça yararlıdır.


Kaju Fıstığı

Kaju fıstığı çok fazla magnezyum içerir. Kas ve kemik sağlığında önemli bir besindir. Kan basıncının dengelenmesini sağlayarak tansiyonun düşmesine yardımcı olur.


Kabak Çekirdeği

Kabak çekirdeği yüksek oranda magnezyum, demir ve çinko içerir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir. Hafızayı güçlendirirken, kalp sağlığında da etkili bir besindir. Ayrıca lifli yapısı ile kabızlık sorununda destek olur. Bağırsaklar yaşanan kıl kurdunun düşürülmesi için çiğ kabak çekirdeği yenilmesi gerekir.


Peki çiğ kuruyemişin faydaları nelerdir?

Çiğ kuruyemiş içeriğinde bulunan vitamin, yağ ve antioksidan bakımından daha zengindir. Kuruyemişin içeriğinde bulunan doymamış yağlar kavrulma sırasında trans yağa dönüşebilir. Kötü kolesterolün düzenlenmesinde faydası olan kuruyemişin faydadan çok zararı ortaya çıkar. Çiğ kuruyemiş kavrulmuş kuruyemişe göre daha fazla lif içerir. Lif, bağırsak hareketlerinde ve sindirim sisteminde etken bir besindir. Çiğ kuruyemişin içeriğinde bulunan lifli yapı etkilenmemiş ve daha fazla tokluk hissi verecektir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan çiğ kuruyemiş bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olur. Vücutta meydana gelen enfeksiyon ile mücadele eder. Lifli yapısı sayesinde geç sindirildiği için kan şekerinin yavaş yükselmesini sağlar.

About author
Posted by : Alice Williams

SMART is an acronym for Specific, Measurable, Achievable, Realistic and Time Sensitive – S-M-A-R-T. Knowing what you want and setting SMART goals as mileposts on your quest cannot help but give you clarity!

Related Post
WhatsApp ile iletişime geç
Kayıt Formu